Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  Urgo filmogel za afte, 6ml

  Urgo filmogel za afte je tekoči zaščitni gel, ki prek afte ali razjede na ustni sluznici ustvari vodoodporno in fleksibilno filmsko plast, obstojno do štiri ure.
  €14,69
  i h

  O IZDELKU:

  Prednosti:

  • hitro ublaži bolečino
  • skrajša čas celjenja
  • učinkovito zaščiti afto ali ustno razjedo na ustni sluznici
  • tvori nepropustno in obstojno filmsko plast
  • Da bo afta zaščitena v trenutkih, ko je to najbolj potrebno, Urgo filmogel nanesite pred obroki.
  • Urgo filmogel za afte
  • Afte ali razjede na ustni sluznici

  Afta je površinska poškodba ustne sluznice, ki se odraža z bolečo razjedo bele barve z ostrimi robovi in je obkrožena s svetlo rdeče obarvano sluznico. Vzroki za nastanek aft so slabo poznani, znani so le nekateri dejavniki, med katerimi so najpomembnejši dedni dejavniki, določena vrsta hrane (orehi, ananas, nekatere vrste sira …), redka zdravila, stres, hormonske spremembe in oslabljen imunski sistem.

  Afte se lahko pojavijo večkrat na leto in na različnih mestih. Najpogosteje se pojavijo na dlesninotranji strani licnotranji strani ustnic in na nebu. Ker posebnega zdravila za afte ni, zdravljenje bolečih razjed temelji predvsem na zaščiti aft in na lajšanju bolečine. Običajno traja toliko časa dokler afte in bolečine ne minejo.

  NAVODILA ZA UPORABO:

  Obrišite eno stran lopatice ob rob stekleničke. Z drugo stranjo lopatice potegnite čez prizadeto mesto, da razmažete filmogel čez celotno površino afte ali manjše rane. Počakajte 10 sekund, da se posuši, nato zaprite usta; nastala bo vidna filmska plast.

  Če imate občutek, da afta ali ustna rana nista povsem pokriti, postopek ponovite. Urgo filmogel za afte nanesite na prizadeto mesto po potrebi do 4-krat na dan, najbolje pred obrokom, dokler se poškodba popolnoma ne zaceli (3 do 5 dni).

  Dokler je filmska obloga vidna, novo nanašanje ni potrebno. Zaradi vsebnosti alkohola v filmogelu se plastična lopatica ob vsakem stiku s stekleničko razkuži in jo zato po uporabi ni treba očistiti.

  OPOZORILA:

  Po vsaki uporabi stekleničko dobro zaprite. Priporočljivo je, da filmogel porabite v šestih mesecih po prvem odprtju stekleničke. Izdelek nanašajte samo na sluznico ustne votline. Uporaba izdelka lahko povzroči prehoden neprijeten občutek v ustni votlini ali rahlo ščemenje. Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 let. Filmska plast se odlušči sama. Ne poskušajte je odluščiti na silo. Če po petdnevni uporabi izdelka ne opazite izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Izdelka ne zaužijte. Med uporabo izdelka, oziroma dokler se povsem ne posuši, ne smete kaditi. Prav tako ne smete kaditi v bližini odprte stekleničke. Če ste v dvomih, se posvetujte s farmacevtom. Pri ustnih ranah, nastalih zaradi nošenja zobnega aparata, je uporaba izdelka mogoča, če ga z zobnim aparatom ne prekrijete.

  SESTAVINE:

  Derivat celuloze, mineralna kislina, karboksilne kisline, alkohol, voda, aroma, sukraloza. 

   

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *
  Oznake izdelka