Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  Moške preventivne kompresijske nogavice, temno modre, zaprti prsti, 18 mmHg, par

  Preventivne kompresijske nogavice za moške.
  €12,67
  i h

  Preventivne moške kompresijske nogavice 18 mmHg – milimetrov živega sreba. “Milimeter živega srebra” je enota za merjenje pritiska, ki se jo pogosto uporablja v zdravstvu in pomeni jakost pritiska nogavice v področju gležnja. To so vsakodnevne preventivne nogavice, ki imajo v primerjavi s terapevtskimi nižjo stopnjo kompresijo in za katere ne potrebujete zdravniške naročilnice. Primerno velikost kompresijskih nogavic izberete na podlagi številke noge in teže. Služijo optimalni podpori venskemu sistemu in vršijo optimalno masažo. Indikacije: motnje v venski cirkulaciji, blage otekline, utrujene noge, težke noge.

  Kompresijske nogavice pomagajo pri cirkulaciji krvi tako, da potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu. Najmočneje kompresijske nogavice stisnejo pri gležnju, kompresija pa postopoma popušča proti vrhu noge. Postopna kompresija ustvari boljši venski pritisk, ki spodbuja cirkulacijo, s tem pa preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu v sedečem ali stoječem položaju.

  Velikost številka čevlja:

  1(36-38), 2(39-40), 3(41-42), 4(43-44), 5(45-46), 6(47-48)

  Kompresijske nogavice uporabljamo pri začetnih motnjah venskega sistema – srbenje, vidne varice, otekanja po daljši obremenitvi nog.

  18 mmHg / 140 DEN

  INDIKACIJE: Zasnovan posebej za terapevtske koristi in kompresijo ob prisotnosti občutka težkih in utrujenih nog. Profilaksa venskih motenj pri ogroženih bolnikih.

  KONTRAINDIKACIJE: Hipodermitis v akutnem stanju, hude motnje krvnega obtoka, dermatitis, venske razjede, kožne okužbe.

  Surovinska sestava: poliamid, bombaž, elastan

  UPORABA IN SPLOŠNA NAVODILA ZA NEGO MOŠKIH KOMPRESIJSKIH NOGAVIC

  Kako obuti nogavico:

  Korak 1: nogavice položite k prstom na nogi in jih rahlo vlecite z dvema rokama preko stopala dokler se ne dobro prilagodijo čez peto.
  Korak 2: počasi povlecite kompresijsko nogavico navzgor čez meča, pri tem pa naj bo tkanina enakomerno razporejena.
  Kako sezuti nogavico:

  Korak 1: Primite zgornji rob kompresijske nogavice in jih počasi zdrsnite navzdol proti gležnju.
  Korak 2: Pri gležnju nogavico potisnete čez peto in jo sezujete.
  Vzdrževanje:
  Hraniti pri sobni temperaturi stran od izvora virov toplote. Ročno pranje v topli vodi (max. 40°C) z blagimi čistilnimi sredstvi. Ne uporabljajte topil in belil. Sperite s toplo vodo. Ne ožemajte. Sušite stran od virov toplote in se izogibajte neposredni sončni svetlobi. Ne uporabljajte sušilnika. Ne likati.

  Pomembno: bodite previdni pri obuvanju nogavice, saj lahko ostri nohti in prstani poškodujejo tkanino. V izogib tem težavam priporočamo uporabo gumijastih rokavic. Ob prisotnosti ran, šivov, razdražene kože, ustrezno zaščitite prizadeto območje s posebnim obližem ali sterilno gazo.

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *
  Oznake izdelka