Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  HemaGel, 30 g

  Gel za celjenje akutnih in kroničnih ran.
  €34,16
  i h

  O IZDELKU:

  Gel ponuja edinstveno rešitev za celjenje ran kot so ureznine, odrgnine, opekline prve stopnje, manjše poškodbe doma, med športno aktivnostjo in igrami, kronične rane kot so venozne razjede na nogah, ki jih povzroča motnja venskega in arterijskega sistema, kronične rane pri bolnikih s sladkorno boleznijo (diabetično stopalo), preležanine in postoperativne rane ter druge poškodbe kože. Izjemne lastnosti gela so, da med zdravljenjem rano podprte z mokrim okoljem. Stabilna vlažnost v rani preprečuje nastajanje krast, s čimer pospešuje proces celjenja.

  NAVODILA ZA UPORABO:

  Očistite rano od mehanskih nečistoč, npr. prašni delci, ostanki prejšnjih zdravilnih snovi, ki lahko pozneje dražijo in poškodujejo rano. Tubo odprite tako, da obrnete pokrovček tube in ga zapičite v tubo. Nanesite manjšo količino gela (približno 1 mm) na celotno površino rane. Gel se oprime površine rane in postopoma vpija izločke in ostale tekočine iz rane. Rano prekrijte s sterilno kvadratno obvezo, po možnosti iz nevpojnega blaga (npr. mastna gaza) in jo sekundarno pritrdite s povojem ali obližem. Drobne rane po nanašanju gela prekrijte z obližem. Pritrdilni materiali morajo biti približno 1 cm čez rob rane.

  Bolniki z indikacijo kompresijske terapije svoje zdravljenje opravijo s kratko-raztegljivim povojem.

  Učinek gela se kaže z zatekanjem. Edinstvena gel tehnologija preprečuje sprijemanje z rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela z nežnim brisanjem.

  Nanos opravite v skladu s potrebami in vrsto rane, po možnosti po 12 do 48 urah. Bolj pogosta menjavanja, so priporočljiva v primeru okuženih ran. Pri kroničnih ranah je lahko daljši interval do 72 ur.

  OPOZORILA:

  V kolikor se pojavijo neželeni učinki (kot so povečana bolečina, pordelost, itd.), prekinite zdravljenje in se posvetujte s svojim zdravnikom. Hranite izven dosega otrok. Ni za uživanje. Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na tubi. V kolikor uporabljate gel za celjenje bradavic pri nosečnicah, ga temeljito operite iz bradavic pred dojenjem. Shranjevati na suhem mestu pri temperaturi od 15 – 25° C.

  SESTAVINE:

  Gel je hidrofilni metakrilat gel na osnovi navzkrižno vezanega kopolimera 2-hidroksietilmetakrilat, ki vsebuje polimerno vez in sterilno zaščitene amino skupine.

   

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *
  Oznake izdelka