Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  Vivamel CONTACT, kontaktna mrežica z medicinskim kostanjevim medom 10x10cm sterilna, 1 kos

  Kontaktna mrežica z medicinskim kostanjevim medom.
  €27,06
  i h

  O IZDELKU:

  Vivamel contact priporočamo za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu nastajanja novega tkiva (granulacija) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacija).

  Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano.
  Medicinski kostanjev med, zaradi osmotskega delovanja spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno in protivnetno, zmanjšuje neprijeten vonj, spodbuja nastajanje novega tkiva, pospešuje zapiranje rane, celjenje z manj brazgotinami. Kontaktna mrežica ščiti dno rane in preprečuje sprijemanje z vpojno oblogo (sekundarno oblogo). Kontaktna mrežica ni vpojna in ima luknjičasto strukturo, skozi katero prepušča izloček iz rane.
  Celjenje rane je najbolj učinkovito in najhitrejše, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

  Zaščita dna rane pred mehanskimi poškodbami in pred sprijemanjem obvezilnega materiala
  Luknjičasta struktura mrežice prepušča izloček iz rane v sekundarno oblogo
  Obloga je primerna za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu dozorevanja novih celic (granulacije) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacije):
  ·    kronične rane,
  ·    odrgnine (kožne abrazije),
  ·    rane po poškodbi

  NAVODILA ZA UPORABO:

  Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike). Na kontaktno mrežico je nanešen nerazredčen kostanjev med brez sintetičnih in gensko spremenjenih komponent.
  Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije. Je enostavna za nameščanje in uporabo.

  OPOZORILA:

  Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivenetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
  Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med. 

  SESTAVINE:

  Vivamel contact je poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med.

   

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *
  Oznake izdelka