Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  Polžji gel KRAUTERHOF ®, 100ml

  Polžja krema (gel) Krauterhof je gel iz polžje sluzi, ki vsebuje naravni ekstrakt sluzi vrtnega polža.
  €14,97
  i h

  IZDELEK:

  Je eden izmed najbolj kakovostnih in najboljših izdelkov na področju lepote. Gel s prijetnim nežnim vonjem zaradi vsebnosti polžje sluzi intenzivno vlaži in spodbuja prenovo. Polžji gel globinsko regenerira kožo, povečuje njeno elastičnosti in vlažnost, ter daje vaši koži sijoč in mladosten videz. Ko pomislimo na polže, in polžjo slino se nekaterim sprožajo neprijetni občutki gnusa, a če povohate izdelek iz polžjega ekstrakta boste prijetno presenečeni, saj ne diši prav nič neprijetno.

  Vizualno izboljšanje kože se običajno pokaže že po enem mesecu vsakodnevne uporabe polžjega gela. Med pozitivni učinki polžjega gela so tudi zmanjševanje brazgotin, kožnih madežev, opeklin, gubic, pigmentnin nepravilnosti, opeklin in strije. Zaradi vsebnosti alantoina polžji gel s pospešenim odstranjevanjem odmrlih kožnih celic omogoča koži povrnitev njene naravne prvinske barve.

  O ekstraktu polžje sluzi:
  Nov trend v kozmetiki je prišel v Evropo z ekstraktom polžje sluzi za katero so odkrili, da vpliva na kožo izjemno vsestransko in blagodejno. Delavci na farmi polžev so pri ravnanju s polži opazili, kako so po delu njihove roke postale mehke in gladke. Pri procesu nabiranja ekstrakta polžje sluzi, polžem ne škodujejo na kakršenkoli način, zato je polžja krema primerna tudi za vegetarijance. Pri plazenju polži puščajo za seboj sluz, ki jo znanstveniki poberejo in spremenijo v prah, ki gre potem v nadaljnjo obdelavo.

  Edinstvena sestava polžjega ekstrakta vključuje 7 osnovnih sestavin, ki pomagajo koži, da ostane lepa in zdrava: alantoin, kolagen, elastin, glikolinsko kislino, hialuronsko kislino, vitamin E ter različne proteine.

  Polžjemu ekstraktu pripisujejo številne koristne lastnosti, da lahko pomaga pri težavah z aknami, nečisto kožo, pri izsuševanju kože ter preveliki pigmentaciji. Že dolgo pred temi ugotovitvami pa so ekstrakt polžje sluzi uporabljali pri lajšanju bolečin zaradi opeklin. Vsakodnevna raba izdelkov, ki vsebujejo polžji ekstrakt dokazano pomaga pri zmanjšanju obsega gub in črt na koži, o čemer je poročala tudi revija Journal of Drugs and Dermatology. V članku lahko izvemo, kako so znanstveniki zbrali 25 oseb, ki so trpele za poškodbami kože zaradi sonca. Ena polovica oseb je uporabljala izdelek s polžjim ekstraktom, druga polovica pa je bila podvržena tako imenovani placebo terapiji. Opazili so precejšnje zmanjšanje števila gub in povečanje elastičnosti kože.
  Veliko oseb je opazilo občutno izboljšanje stanja kože pri težavah z aknami po uporabi gela, kar pripisujejo posebnim encimom, ki spremenijo aknasto tkivo ter pomagajo pri vizualnem izbolšanju posledic, ki jih puščajo akne. Težava običajnih terapij pri aknah z uporabo kislin je, da kljub učinkovitosti kožo močno izsušujejo. Velika prednost uporabe polžjega ekstrakta za nego aknaste kože v primerjavi običajne terapije s kislinami je to, da polžji gel kožo intenzivno vlaži in je ne pušča izsušene.

  Edinstvena formula polžjega gela Krauterhof®:
  Izjemna učinkovitost polžjega gela Krauterhof se skriva v formuli kreme oz. gela, ki jo tvori edinstvena kombinacija 7 pomembnih sestavin, ki pomagajo koži, da ostane lepa in zdrava.
  Alantoin ima vlažilni učinek ter pomaga pri luščenju vrhnje plasti odmrlih celic kože. Na ta način mehča kožo, pospešuje delitev celic in spodbuja obnavljanje kože. Poleg tega tvori kompleksne spojine, ki zmanjšujejo draženje in ščitijo kožo.
  Kolagen je ena od dolgih vlaknatih sestavin beljakovin imenovana tudi kolagenska vlakna. Ta vlakna so najpomembnejša za zgradbo medceličnine. Značilno za kolagen je izjemna natezna trdnost, skupaj z keratinom vpliva na čvrstost in elastičnost kože. Uporablja se tudi v estetski kirurgiji in v izdelkih po prekomerni izpostavljenosti soncu.
  Elastin je izjemno elastičen protein, ki omogoča številnim tkivom v telesu, da zavzamejo prvotno obliko po raztezanju ali krčenju.
  Glikolna kislina lušči površino kože z odmrlimi kožnimi celicami in tako pomaga pri obnavljanju kože prizadete z aknami. Preprečuje tudi mašenje por in nastanek novih aken.
  Hialuronska kislina je polimer glukorenske kisline, ki se že naravno nahaja v koži, kot tudi v sklepih stenah žil, zrklih in nekaterih drugih delih telesa. V koži ima zelo pomembno vlogo, saj nase veže vodo, kar omogoča dobro hidracijo, ki se neposredno odraža v napetosti in čvrstosti kože. Ob pomanjkanju hialuronske kisline v koži nastajajo gube. Uporablja se v števlnih pripravkih za lajšanje in preprečevanje problemov s kožo, kot tudi za regeneracijo.
   Vitamin E je antioksidant, katerega glavna naloga je, da "lovi" proste radikale in tako ščiti nenasičene maščobne kisline pred uničenjem.
  Različni proteini in posebni encimi, ki spreminjajo aknasto tkivo ter pomagajo pri izboljšanju videza posledic, ki jih puščajo akne.

  NAVODILA ZA UPORABO:

  Polžji gel rešuje številne težave s kožo od aken do vnetij, ter na povsem naraven način regulira vlažnost kože. Zaradi vsebnosti polžje sline pomaga ščititi kožo z naravno UV zaščito, ki jo imajo polži za lastno obrambo pred soncem. Pozitivno delovanje polžje kreme oz. gela je neodvisno od tipa in starosti kože in deluje odlično pri vseh vrstah kože. Polžji gel upočasnjuje proces staranja in daje vaši koži bolj mladosten in svež videz.

  OPOZORILA:

  Ni za uživanje!

  SESTAVINE:

  voda, ekstrat polžje sluzi, denaturirani alkohol, propilen glikol, metilpropandiol, alantoin, etilheksil glicerin, dišava, dinatrijev-a EDTA, akrilati/C10-30, aklil akrilat, silikonski polimer, natrijev hidroksid, fenoksi etanol.

  V kolikor vam je všeč polžji gel Krauterhof priporočamo, da preiskusite tudi novo linijo nege za obraz Krauterhof FACE z učinkovitim kompleksom zelišč in  hialuroskimi kislinami.

   

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *