Išči
Vse kategorije
  Menu Close

  Merilnik krvnega tlaka BP A1 Easy

  Blagovna znamka: microlife
  Oscilometrični merilnik krvnega tlaka.
  €50,66
  i h

  O IZDELKU:

  Merilnik krvnega tlaka se uporablja za neinvazivno merjenje krvnega tlaka pri ljudeh, starejših od 12 let. Je klinično preverjen pri bolnikih s hipertenzijo, hipotenzijo, pri diabetikih, nosečnicah, nosečnicah s preeklampsijo, pri bolnikih z arterosklerozo, boleznijo ledvic v zadnjem stadiju, pri ljudeh s prekomerno telesno težo in starejših.

  NAVODILA ZA UPORABO:

  Pred merjenjem sedite na stol z naslonjalom za hrbet in počivajte 5 minut. Stopala imejte ravno na tleh in ne prekrižajte nog. Tlak vedno merite na isti roki (običajno levi). Priporočljivo je, da zdravnik izvede meritev krvnega tlaka na obeh rokah, ter tako določi, na kateri roku naj uporabnik sam meri tlak v prihodnje.

  Meritve je potrebno izvajati na tisti roki, kjer je krvni tlak višji. Z nadlahti odstranite oprijeta oblačila. Vedno morate uporabljati manšeto ustrezne velikosti (navedena znotraj manšete): Manšeto dobro namestite, vendar ne pretesno. Manšeta mora biti nameščena 1-2 cm nad komolcem. Oznaka za arterijo, ki je na manšeti (pribl. 3 cm dolga črtica) mora ležati nad arterijo, ki teče po notranji strani roke. Roko podprite, da bo sproščena. Manšeta naj bo nameščena v višini vašega srca.

  Za pričetek meritve pritisnite na gumb za ON/OFF. Manšeta se avtomatsko napihne. Sprostite se, ne premikajte se in ne napenjajte mišic na roki, dokler se ne prikaže rezultat meritve. Dihajte normalno in ne govorite. Ko merilnik doseže ustrezen tlak, se napihovanje preneha in tlak postopoma prične padati. Če ustrezen tlak ni dosežen, bo naprava avtomatsko napolnila v manšeto še nekaj zraka. Med meritvijo začne prikazovalnik srčnega utripa AM utripati. Rezultat, ki obsega sistolični 8 in diastolični 9 krvni tlak kot

  tudi srčni utrip AT, se prikaže na zaslonu. Ko se meritev konča, odstranite manšeto. Merilnik izklopite. (Zaslon se avtomatsko izklopi po približno 1 minuti).

  OPOZORILA:

  Sledite navodilom za uporabo. Navodila vsebujejo pomembne informacije o izdelku in varni uporabi le-tega. Pred uporabo naprave skrbno preberite navodila in jih obdržite. Otroci ne smejo brez nadzora rokovati z napravo; nekatere komponente so zelo majhne in jih lahko zaužijejo.

  0.0 0
  Napišite svoje mnenje Close
  • Samo registrirani uporabniki lahko pišejo ocene
  *
  *
  • Slabo
  • Odlično
  *
  *
  *
  Oznake izdelka