Aparati

PULZNI OKSIMETER “SAT-200”

45,98 

Ni na zalogi

Saturacija kisika v hemoglobinu je pokazatelj razpoložljivosti O2 v tkivu in je različna od saturacije kisika v arterielni krvi (SpO2). To je uporaben parameter, ki omogoča hitro odkrivanje hipoksemije. Spremljanje te vrednosti je pomembna za merjenje učinkovitosti pljučnega delovanja pri oksigenizaciji krvi v različnih patoloških stanjih  (npr.: bronhitis, pljučnica, poškodbe prsnega koša…). V primeru slabega počutja (glavobol, astenija, bruhanje itd) je saturacija kisika lahko pomemben podatek pri postavitvi diagnoze. Prenosni prstni pulzni oksimeter je majhen inštrument z majhno porabo energije, ki omogoča spremljanje saturacije kisika  kjerkoli in kadarkoli.


NAVODILA ZA UPORABO:

Za delovanje potrebuje 2 bateriji 1,5V tip AAA (priloženi), ki pri redni uporabi omogočajo avtonomijo delovanja 120 ur. Pacient vstavi prst v fotoelektrični senzor in v nekaj sekundah se na zaslonu izpiše vrednost saturacije kisika in srčni utrip z drugo vrednostjo s klinično preizkušeno natančnostjo. Naprava se avtomatsko izključi po 5 sekundah, če ne zazna prisotnosti prsta v inštrumentu.


Oksimeter meri srčni utrip, saturacijo kisika v krvi, ter prikazuje intenzivnost pulznega signala z naraščajočim grafičnim stolpcom na zaslonu.


Težak je približno 50g z batarijami, za to je enostavno prenosljiv

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “PULZNI OKSIMETER “SAT-200””

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja