Prehranska dopolnila

Doppelherz Aktiv Vitamin B12, 30 tablet

5,74 

Vitamin B12 prispeva k delovanju živčnega sistema, k sproščanju energije pri presnovi, k zmanjševanju izčrpanosti in utrujenosti, k normalnemu psihološkemu delovanju in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri nastajanju rdečih krvničk. Jemanje prehranskega dopolnila Doppelherz Aktiv Vitamin B12 priporočamo pri povečanih potrebah, pri neuravnoteženi prehrani, revni z vitaminom B12 in v starosti.

Vitamin B12 je za zdravje in energijo vsestranski:

  • Prispeva k delovanju živčnega sistema.
  • Prispeva k sproščanju energije pri presnovi.
  • Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
  • Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
  • Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvnih krvničk.

Prehransko dopolnilo je tudi primerno za vegetarijance in vegane.

Pomemben korak za presnovo vitamina se dogaja v želodcu. Tam se nahaja posebna beljakovina, ki se veže z vitaminom B12 in omogoča absorpcijo v telo. Z naraščajočo starostjo, lahko pride do upočasnitve absorpcije vitamina B12. Povečan vnos lahko prispeva k zadostni oskrbi z vitaminom.

Zelo dober vir vitamina B12 so živila živalskega izvora, kot na primer meso, ribe, jajca, mleko in siri. Živila rastlinskega izvora običajno vsebujejo le majhne količine vitamina B12.

V primeru neuravnotežene prehrane ali pri povečanih potrebah moramo posebej paziti, da v telo vnesemo zadostne količine.

1 tableta Doppelherz Aktiv Vitamin B12 vsebuje 200 mcg vitamina B12 in podpira preskrbo z vitaminom B12 tudi pri povečanih potrebah.


NAVODILA ZA UPORABO

Zaužijte eno tableto dnevno, neprežvečeno, z nekaj tekočine.


OPOZORILA

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Za otroke, mladino, nosečnice in doječe matere jih ne priporočamo.


SESTAVINE

Polnila celuloza in hidroksipropilmetilceluloza in mrežena karboksimetilceluloza; barvilo: titanov dioksid; ločljivci: smukec, silicijev dioksid in magnezijeve soli maščobnih kislin; sredstvo za glaziranje: polietilenglikol, cianokobalamin.

 

Hranilne sestavine V dnevnem

odmerku (1 tableta)

% PDV/RDA*
vitamin B12 200,0 mcg 8000 %

Dodatne informacije

Proizvajalec:

DoppelHerz – Queisser Pharma

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Doppelherz Aktiv Vitamin B12, 30 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja